24 март 2016

ВИНТИДЖ РОМАНТИКА - ЕДНА КОЛЕКЦИЯ С ИСТОРИЯ

news-image

Всяка дама, която избира 29DESIRES знае, че създаваме не просто дрехи, а неповторим стил и усещане за жена, които оставят траен послевкус – също както хубавото вино. Тази зима в търсене на най-добрата идея за пролетната ни колекция с дизайнерски рокли, панталони, поли и топове тръгнахме по дълбоките следи на винтидж романтиката, позната още като шаби шик.

Бързаме да уточним, че терминът “vintage” (винтидж) е ползван назаем от винарството. Превежда се като реколта, а идеята е, че колкото по-старо е едно вино, толкова по-ценно е то. Другото име на течението е шаби шик, но не защото предлага нещо овехтяло, а защото пресъздава кокетната сантименталност и модерния копнеж по семплия и безгрижен живот в едно бавно, красиво и романтично минало време. Има ли някой да не мечтае за момент с парченце нежен шоколад и глъдка ароматно вино в това забързано ежедневие?

Течението засяга не само модата. През 80те години на XXти век интериорният дизайнер Рейчъл Ашуел го въвежда в обзавеждането на дома си със стари реставрирани и боядисани мебели, а в последствие отваря магазин за такива мебели и декорация. Уютният дизайн в стара английска традиция повлиява стила на живот на цели квартали в Ню Йорк - като Бруклин например. Примерите във филмовото изкуство са много - от звезди, облечени с винтидж рокли, панталони, сака или топове - спомнете си Джулия Робъртс в „Хубава Жена“, до филми като „Тетрадката“, „Закуска в Тифани“ и „Шоколад“, които заливат с безброй нежни чувства.

Формулата за винтидж романтика е елементарна - да е удобно, състарено и красиво. Ще я познаете по десените с райета, флорални мотиви и карета, занаятчийските изкусно изработени дизайни, техниката за изкуствено състаряване  и меките пастелни тонове, удобните материи и разнообразието от малки джаджи, които държат спомени от романтични времена.

Да се обличаш шаби шик е предизвикателство. Защото красивият романтичен тоалет винаги има излъчване на нещо скрито, нещо дълбоко и мистично. А всъщност не е ли това и най-голямото предимство за една жена? Почитателите на този стил са мечтатели и авантюристи. За да умеете умело да съчетавате тези дрехи и аксесоари се изисква малко талант, малко артистичност, малко смелост и огромно количество оригиналност.

Нашите дизайнерски рокли, поли, панталони и бижута във винтидж романтика изцяло отговарят на тези потребности. Концентрирахме се върху практичния ежедневен комфорт. Избрахме луксозни трикотажи и мек неопрен в цветове, които създават усещане за спокойствие и светлина - бежово, екрю, пясък, резида, бледо розово и топло светло сиво. Разбира се десените са флорални, принтовете живи и авторски - като взети от фото албум, а дизайните изкуствено състарени със смело нарязани предници на топове и блузи или обточени с ефектни нежни дантели. Аксесоарите – същински занаятчийски произведения на изкуството - обеци, които напомнят на полилеи от кристал, правени наръка.

Изделията ви дават възможност да се движите свободно и с лекота, която подчертава женствеността на походката. Жената, избираща 29DESIRES, не копира масовата, лишена от въображение кежуъл мода, а избира да бъде себе си в тираж от един екземляр – позитивна, усмихната, щастлива. Красивият дизайнерски винтидж романтичен тоалет само добавя нещо сантиментално, нещо романтично и радостно-невинно към твоето неповторимо Аз.

С тази колекция ви пренасяме в нежния свят на прованса, където да нямаш настроение е просто невъзможно!

С любов,

29DESIRES

 

Разгледай колекция Винтидж Романтика сега ОТТУК.